Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Evropské kulturní dědictví je ponejvíce tvořeno judaismem a hlavně křesťanstvím. Bohužel sekularizací po Francouzské revoluci se postupně v 19. a 20. století tato tradice volnomyšlenkáři, různými osvícenci, marxisty umlčovala. A koncem minulého století nastoupila nová vlna odporu k této tradici - multikulturní vize pro 21. století. Ta teď je prosazovaná hlavně v západních zemích Evropy hlavně všemi levičáky a levicovými liberály. Plody tohoto jsou zvláště tam dost patrné, začalo vymírání občanů. Nakonec už i my několik roků jsme začali vymírat. Multikulturalisté na toto už mají řešení - migraci z Asie a Afriky do Evropy !!

0 0
možnosti

M21i95l21a80n 87B26í60l66e35k

2. 10. 2017 20:59

Určitě tu diskuse (nejen) o morálních hodnotách chybějí; ovšem je otázkou, jestli v dnešní fragmentarizované společnosti je nějaká důkladná veřejná rozprava vůbec možná, popř. zda by měla nějaký vliv.

Ono je to trochu špatně už ve výchově, vzdělávání - léta se např. debatuje o maturitě z matematiky, přitom pro polis mnohem důležitější věc, morální "gramotnost", je někde na okraji zájmu...

0 0
možnosti
  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 789x
Občan, který věří, že odpovědnost a ohleduplnost je znakem moderního životního stylu.
Představitel občanského sdružení Ekodomov, ve kterém se práce stává koníčkem www.ekodomov.cz :-).
Manžel skvělé a trpělivé ženy.
Otec tří dětí.

Seznam rubrik