Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Paní ministryně Valachová je typickým příkladem mladé perspektivní političky, která ví přesně, co je vhodné prosazovat aby byla chválena za změnu špatného socialistického školství. Současně je velmi mladou a nezkušenou pedagožkou, která ráda opisuje Skandinávskou školní reformu severských socialistických stran.

Nikdy se nezabývá tím, co u nás dobře funguje, ale nutí ministerstvo do neověřených reorganizací zajišťovaných kamarády z neziskových organizací a nově ustavených expertních skupin.

Dlouhodobá koncepce je nahrazena koordinovaným a neprodiskutovaným tlakem na reformu školského systému, ale plody budou hodně kyselé, a dopady dlouhodobé. Uplatnění středoškoláků, ale především VŠ humanitních oborů se neustále zhoršuje, technici nám chybí už dnes. Skutečné znalosti se nehodnotí, ale řeší se stále podpora těch slabších na úkor průměrné vzdělanosti.

Proto i přijímací zkoušky na SŠ, státní maturity a přijímací řízení na VŠ není doprovázeno kvalitním informačním systémem pro studenty i jejich rodiče, umožňující se orientovat v potřebách naší společnosti na vzdělání lidí.

Bohužel bude hůř. Do škol se vrátí vliv církve, postupně se zničí státní školství a konečně bude nastoleno kvalitní školství pouze pro bohaté, na soukromých školách, neboť to je pravý cíl zadaný paní ministryni naší vládou.

0 0
možnosti

P32e61t88r 40S58k61á79c81e40l

20. 4. 2017 21:20

Jak naivní jsem byl v roce 1990, když jsem předpokládal, že školství se u nás bude vést podle odkazu našeho velikána:

"Kdonedbá být vyučován, toho budeš marně vyučovati, dokud u nějneprobudíš vřelý zájem o učení"

>J.A.Komenský.

0 0
možnosti
  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 789x
Občan, který věří, že odpovědnost a ohleduplnost je znakem moderního životního stylu.
Představitel občanského sdružení Ekodomov, ve kterém se práce stává koníčkem www.ekodomov.cz :-).
Manžel skvělé a trpělivé ženy.
Otec tří dětí.

Seznam rubrik