Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

O zvířátkách v lese díl 1.

Zrzohlávek, Bazilišek a Bělovlásek se utábořili v lese a začali jej společně zvelebovat. Zorganizovali výsadbu jablečného sadu, neboť se dohodli, že jablíčka se snadno sklízejí a hodně se na nich vydělá. 

Zrzohlávek, Bazilišek a Bělovlásek svolali všechna zvířátka v lese a společně s nimi vysázeli krásný sad. Zvířátka se o sad pečlivě starala, zalévala, okopávala a hnojila stromky.

Když Bazilišek uviděl, že stromy dávají krásná sladká jablíčka, šel za Zrzohlávkem a Bělovláskem a oznámil jim, že si fakt máknul, vypěstoval krásný úrodný sad, ale protože všechna zvířátka v lese kradou, je nutné, aby každé zvířátko z lesa jednou týdně preventivně přineslo Baziliškovi jedno podepsané jablíčko. To aby bylo jasné, kdo přines jablíčko a kdo ne. Bazilišek všem zvířátkům jasně ukázal, že jenom tak se docílí toho, že se do společného skladu dostanou všechna jablíčka. Zrzohlávkovi s Bělovláskovi se nápad líbil. Za plný sklad budou přeci pochváleni i oni.  A tak vyrazili do lesa mezi zvířátka a všude rozhlašovali, že všechna zvířátka v lese kradou a proto musí každé zvířátko každý týden poslat Baziliškovi jedno podepsané jablíčko, aby se škoda nahradila. Zvířátkům to bylo divné a začala se na ty, co kradou opravdu zlobit, protože teď musí jednou týdně posílat jedno jablíčko ze své zahrádky. Úplně nejhůř na tom byli ti, co žádnou svojí zahrádku neměli a dostali strach, co s nimi bude, když nemohou posílat jablíčka, která nemají.

Zatím co Zrzohlávek s Bělovláskem hledali řešení, jak to mají s těmito zvířátky vyřešit, Bazilišek sklidil společný sad a jablka bezpečně uskladnil ve své stodole. Všem zvířátkům pak oznámil, že v sadě už nic není, že to bylo rozkradeno a že tam viděl blízko letět Kalouse. Těm, co nemají jablíčka, nabídl, že se nemusí bát, protože on jim jablíčko dá. Nemusí tak jablíčko nosit, stačí, když přijdou k Baziliškovi do stodoly a jablíčko, které dostanou, zpracují na mošt. A co víc! Mošt, který si sami vyrobí, si budou moci levně zakoupit! Zvířátka zajásala. Hurá, nebudeme už muset kupovat drahý mošt od těch, co mají zahrádky.

Kalousovi, Fůrikovi, Bertíkovi a Fialce se zdálo nemožné, že by zvířátka ukradla všechna jablka v sadě. Šli se tak zeptat Jezevce, který společný sad hlídal, jestli neví, kdo jablka ukradl.  Jezevec jim sdělil: „Bazilišek je jediný, kdo se o můj nelehký úděl správce sadu zajímá. Pořádně a upřímně máknul, jablka zachránil a odvezl je všechna do své stodoly, protože tam jsou v bezpečí a nikdo je tam nemůže ukrást“.

Kalous s Fůrikem, Bertíkem a Fialkou pak oznámili, že Bazilišek je ten hledaný zloděj, protože má ve své stodole ukradená jablíčka ze společného sadu, a zprávu rozeslali po pilných včelkách zpravodajkách. V rámci lesní korektnosti se včelky hned letěly zeptat Baziliška, co na to říká, že se o něm říká, že je zloděj. Bazilišek se jen smál, že to je přeci úplný nesmysl, že on je hrdina, který úrodu jablek zachránil před rozkradením, ať se na to jdou zeptat Jezevce, který sad hlídá a musí vědět, jestli Bazilišek něco ukrad nebo ne. Včelky letěly honem za Jezevcem a ten jim řekl: „Bazilišek si pořádně a upřímně máknul, jablka zachránil a odvezl je všechna do své stodoly, protože tam jsou v bezpečí a nikdo je tam nemůže ukrást.“

Včelky tak vydaly zprávu, že Bazilišek byl označen za zloděje, Bazilišek tvrdí, že je to nesmysl, a všem dobře známý Jezevec, správce sadu, tvrdí, že Bazilišek úrodu zachránil před rozkradením. Včelky se také honem ptaly Zrzohlávka a Bělovláska co na to říkají, že některá zvířátka tvrdí, že Bazilišek je zloděj a jiná zvířátka tvrdí, že Bazilišek je hrdina a zachránce. Zrzohlávek s Bělovláskem v rámci korektní informovanosti vydali prohlášení: „Když někdo krade a není za to lesním soudem odsouzen, nemůže být považován za zloděje." Zvířátka v lese si oddychla. Bazilišek je také všechny označuje za zloděje, ale protože je soud ještě neoznačil za zloděje, zloději nejsou.

Záhy se začalo řešit, jaká zvířátka se dokáží o les nejlépe postarat. Bazilišek jablíčky ze své stodoly štědře obdaroval Sojku, která začala lítat po celém lese a všude s nadšením a upřímným srdcem děkovala Baziliškovi za skvělá jablíčka, která dokázal uchránit před rozkradením.  

A protože zvířátka mají ráda levný mošt a ocení, když někdo dokáže uchránit společná jablíčka před rozkradením, tak se celá řada zvířátek nabídla, že bude Baziliškovi se správou lesa pomáhat. Od Zrzohlávka a Bělovláska tak odešla spousta zvířátek k Baziliškovi, protože celý les přeci ví, že jediný, kdo opravdu bojuje za záchranu jablek, je Bazilišek. Na rozdíl od jiných to může jednoznačně dokázat. Jablka má ve svém sklepě. Skutečnost, že to některá nepřející zvířátka označují za krádež, je nesmysl, protože každý ví, že dokud lesní soud nerozhodne, že Bazilišek krade, nemůže být o krádeži řeč.

Bazilišek tak získal v lese největší podporu ze všech zvířátek, která se o funkci správce lesa ucházela.

Aby správa lesa fungovala, potřebuje Bazilišek ještě získat na pomoc další zvířátka, nikdo se však již nehlásí. Les bez správy však nemůže fungovat. Bazilišek se moc a moc namakal, aby dostal možnost všem ukázat, jak se vedle jablíček před rozkradením zachraňuje i spousta dalších věcí, o kterých ještě ani zvířátka nevědí, že je bude nutné zachraňovat. Bazilišek musí dát tým správců lesa dohromady za každou cenu. I začal proto se všemi vyjednávat!

Zrzohlávek a Bělovlásek pochopili, o čem Kalous, Fůrik, Bertík a Fialka mluvili, když tvrdili, že Bazilišek je zloděj. Bylo však již pozdě.

Autor: Tomáš Hodek | úterý 24.10.2017 9:55 | karma článku: 13,75 | přečteno: 359x
  • Další články autora

Tomáš Hodek

Kdo volá, že je ohrožená demokracie, uhýbá od skutečného problému.

Pokud známe své vlastní hodnoty, máme v sobě jasné světlo, které nám osvětluje cestu v dešti lží a polopravd. Zároveň nás účinně chrání před strachem z okolního světa, neboť jeho podobu si určujeme my sami.

19.11.2018 v 9:51 | Karma: 14,85 | Přečteno: 523x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Tomáš Hodek

Jaký je vzkaz istanbulského Atatürkova stadionu české veřejnosti?

Česká společnost je rozdělená a přesto, že se Jiří Drahoš tituloval jako sjednotitel a osoba, která bez přítěže politických a kmotrovských tlaků chce být prezidentem všech, Atatürkův stadion rozhodl a většinu občanů nepřesvědčil.

28.1.2018 v 17:05 | Karma: 9,67 | Přečteno: 482x | Diskuse| Politika

Tomáš Hodek

Vážený pane Andreji Babiši, prosím navrhněte jiného premiéra. Otevřený dopis.

Dnes 24.1.2018 jste podal demisi své vlády do rukou prezidenta republiky, který Vás pověřil sestavením vlády nové. Od pana prezidenta Zemana jsme se dozvěděli, že je připraven Vás opět jmenovat premiérem v menšinové vládě.

24.1.2018 v 23:47 | Karma: 17,79 | Přečteno: 334x | Diskuse| Politika

Tomáš Hodek

O islámu, výzvě vědců, Drahošovi, Zemanovi a o nás voličích

Dostal se ke mně e-mail od Tomáše Kašpara, který ukázal, jak je komplikované udžet si nadhled a kritické myšlení. Tomáš je osobou, které si vážím pro odvahu a chuť věci zkoumat a své závěry prezentovat.

23.1.2018 v 13:21 | Karma: 21,05 | Přečteno: 955x | Diskuse| Politika

Tomáš Hodek

Navštivte italskou rodinu, než půjdete v říjnu volit.

Moji milí, v Čechách Babiš kopíruje úspěch Berlusconiho, který pomocí svých médií zmanipuloval voliče a přesvědčil je, že pro ně dělá dobro. Přitom stejně jako Babiš hrabal do svojí kapsy a zdevastoval Itálii. Lid ho volil 16 let!

9.10.2017 v 8:30 | Karma: 30,55 | Přečteno: 1227x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Ženu soudí za sex se psem i zneužívání syna a vnuka. Byla to terapie, hájí se

15. dubna 2024  12:28,  aktualizováno  13:33

U Krajského soudu v Ústí nad Labem začalo projednávání případu dlouhodobého sexuálního zneužívání,...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Exposlanec ODS Šťastný, lékař bývalého prezidenta, se pokouší za ANO o návrat

23. dubna 2024  12:26

Pražské ANO ve středu rozhodne, zda zkusí vrátit do nejvyšších pater politiky Borise Šťastného,...

Bezdůvodně napadl děti na zastávce a v tramvaji. Agresora policie dopadla záhy

23. dubna 2024  12:16

Napadení dvou skupin dětí krátce po sobě šetřili v polovině dubna policisté v Praze Řepích. Nejprve...

Kadyrov má nekrózu slinivky, Kreml hledá nástupce, tvrdí investigativci

23. dubna 2024  11:03,  aktualizováno  12:09

Spekulace o zdravotním stavu Ramzana Kadyrova opět přiživil ruský exilový portál Novaja Gazeta...

Za napadení na koupališti v Dubí dostali tři muži až čtyřleté vězení

23. dubna 2024  10:45,  aktualizováno  11:41

Okresní soud v Teplicích poslal do vězení tři ze šesti obžalovaných v případu napadení mladíka na...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 789x
Občan, který věří, že odpovědnost a ohleduplnost je znakem moderního životního stylu.
Představitel občanského sdružení Ekodomov, ve kterém se práce stává koníčkem www.ekodomov.cz :-).
Manžel skvělé a trpělivé ženy.
Otec tří dětí.

Seznam rubrik